| 4 | 6 | |||
zad.11. Niech A,B ⊂ Ω oraz P(A) = | i P(B) = | . Udowodnij, że prawdopodobieństwo | ||
| 7 | 7 |
| 1 | 2 | |||
warunkowe spełnia nierówność | ≤P(A|B)≤ | . | ||
| 2 | 3 |
| 1 | ||
zad.12 Udowodnij, że jeśli a>0, b>0 oraz a + 2b = 1, to ab≤ | . | |
| 8 |
| 1 | ||
okręgu wpisanego w ten trójkąt jest równa | długości wysokości opuszczonej na średni bok | |
| 3 |
zad.17
d −− różnica ciągu arytmetycznego, d<a
a−d, a, a+d −−− długości boków trójkąta tworzące ciąg arytmetyczny
a−−− dł. średniego boku
h −− dł. wysokości opuszczonej na średni co do długości bok
r −−− dł. promienia okręgu wpisanego w ten trójkąt
| 2PΔ | ||
r= | , p=a+a−d+a+d= 3a , 2PΔ= a*h | |
| p |
| a*h | 1 | |||
r= | = | h | ||
| 3a | 3 |
Ale moje też może być, tak Eta?
| 4 | 6 | ||
+ | −P(A∩B)≤1⇔ | ||
| 7 | 7 |
| 10 | |
−1≤P(A∩B)⇔ | |
| 7 |
| 3 | |
≤P(A∩B) | |
| 7 |
| 6 | ||
2)P(A∪B)=P(A)+P(B)−P(A∩B)≥ | ⇔ | |
| 7 |
| 10 | 6 | ||
− | ≥P(A∩B)⇔ | ||
| 7 | 7 |
| 4 | ||
P(A∩B)≤ | ||
| 7 |
| 3 | 4 | ||
≤P(A∩B)≤ | / : P(B) | ||
| 7 | 7 |
| 3 | 7 | P(A∩B) | 4 | 7 | |||||
* | ≤ | ≤ | * | ⇔ | |||||
| 7 | 6 | P(B) | 7 | 6 |
| 1 | P(A∩B) | 2 | |||
≤ | ≤ | ||||
| 2 | P(B) | 3 |
A już miałam prawie to samo pisać .......( tylko nie w pionie, a w linijkach