wyznacz rownanie
no i co z tym: wyznacz rownanie prostej przechodzacej przez pkt (1,1)ktora z wraz osiami układu wspołrzednych
ogranicza trojkat o polu 2 i tworzy z dodatnia połosią osi x kat rozwarty.
9 sty 17:31
===:

y=ax+b
1=a+b ⇒ b=1−a
y=ax+1−a i przekształcamy do postaci odcinkowej
ax−y=a−1
S=2 −(a−1)
2=4x ⇒ a
2+2x+1=0 ⇒ (a+1)
2=0 a=−1
ostatecznie y=−x+2
9 sty 19:18
===:
... no i co z tym ... −
9 sty 20:03
5-latek : No i co
no i nic
9 sty 20:04
===:
−
9 sty 20:09
Eta:
Baardzo dziękuję
9 sty 20:17
===:
... duuuuuża rośnij −
9 sty 20:36
Eta:
Zadowolony?
9 sty 20:40
Arcyksiążę:
nie zadowolony
9 sty 20:43
Eta:
Czemu? ....Wasza Wysokość
9 sty 20:44
Eta:
Piszemy
niezadowolony
9 sty 20:47
===:
... bo to jabłuszko jest moje ... i
Arcyksięciu nic do tego −
9 sty 20:47