Oblicz prawdopodobieństwo
kubixxx96: Rzucamy dwa razy kostka do gry . Oblicz prawdopodobieństwo:
a) zdarzenia B polegającego na otrzymaniu czterech oczek co najmniej na jednej kostce .
9 sty 17:30
Mila:
|Ω|=6*6
A={(1,4),(2,4),.....(4,6)}
Uzupełnij
9 sty 17:32
kubixxx96: P(A)=636 hmm?
9 sty 17:38
Janek191:
Nie
9 sty 17:42
Janek191:
Nie
9 sty 17:42
Mila:
Dlaczego nie wypiszesz, to nie boli, a ułatwia zadanie.
9 sty 17:43
Janek191:
To zadanie też jest byle jak sformułowane !
Mamy jedną kostkę, a chcemy otrzymać 4 oczka co najmniej na jednej kostce ( tak jakby było dwie
l kostki )

Powinno być: Rzucamy raz dwiema kostkami do gry. itd.
9 sty 17:47
kubixxx96: no dokładnie, nawet tego nie zayuważyłem
9 sty 17:53
Janek191:
Co najmniej raz otrzymamy 4 oznacza,że otrzymamy 4 na pierwszej kostce lub
na drugiej kostce lub na obu kostkach
9 sty 17:59
kubixxx96: zadanie ktore podała nauczycielka matematyki xD
9 sty 18:08