granica funkcji i ciagu
student vist: Oblicz granice funkcji
lim (1+7x)x=lim(1+7∞)∞=lim(1+0)∞=1∞=1
x→∞
Czy to jest dobrze obliczone? Jesli nie to prosze o pomoc.
oblicz granice ciagu
lim (96100)k a tu nie mam kompletenie pomyslu jak to zrobic
k→∞
Bardzo prosze o pomoc w rozwiazaniu tych dwoch granic
9 sty 14:38
Hajtowy: Wzór na liczbę "e" znasz? Jak nie to sobie zobacz

Wynik ma wyjść Ci
e7
9 sty 14:39
J:
nie ... = e7 ( ze wzoru)
9 sty 14:39
J:
2) jak wyglada wykres ; y = ax , gdy a jest ułamkiem..?
9 sty 14:41
student vist: jest funkcja malejaca i dąży do zera. czyli takie uzasadnienie moge napisac?
dzieki za zadanie z granica funkcji zrobione
9 sty 14:58