Całka oznaczona
lili: Całka: ∫lnx dx (górna granica e5, dolna 1)
Wychodzi: xlnx − x
Problem polega na tym, że gdy podstawiam za x − e5 to totalnie się gubię... Jak to powinno
wyglądać?
9 sty 13:11
J:
.. a ile wynosi lne5 ... ?
9 sty 13:17
lili: 1?
9 sty 13:20
J:
no to w czym problem ..?
[x(lnx −1)] ... w granicach ... [e5(lne5 −1) − (1(ln1 − 1)] = ...?
9 sty 13:26
lili: odp do zadania − 4e5+1, możliwe, że jest błędna?
9 sty 13:28
razor: bez minusa: 4e5+1
a lne5 = 5lne = 5*1 = 5
9 sty 13:32
lili: Dziękuję za pomoc
9 sty 13:35