matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
asd:
0
1
∫
dx=
√
4−x
2
−2
x
Całka nieoznaczona arcinsin
niestety dalej wychodzą głupoty, a w odpowiedzi jest
2
π
proszę o pomoc
2
9 sty 13:08
Gray:
π
... = arcsin0 − arcsin(−1) = 0 + arcsin1 =
2
9 sty 13:11
J:
3
..mnie wychodzi
π ..
2
9 sty 13:14
J:
... odwrotnie wziąłem granice całkowania ...
9 sty 13:15
asd:
nie rozumiem skąd ten arcsin(−1)
9 sty 13:19
J:
−2
= − 1 ...
2
9 sty 13:20
asd:
Ehh ok, już mam błąd
. Dziękuje bardzo
!
9 sty 13:21