??
qwerty: Jak obliczyć tą calkę ∫e
x/2dx przez podstawienie czy przez części
9 sty 12:54
9 sty 12:56
qwerty: Wychodzi 2ex/2
9 sty 13:03
J:
..policz teraz pochodną ....
9 sty 13:06
qwerty: Nie rozumiem po co
9 sty 13:10
J:
żeby się dowiedzieć,że jest dobrze , ... tylko jeszcze + C ..
9 sty 13:29
Ona : Pochodna z 2 to 0 a pochodna z ex/2 równa się to samo czyli dobrze
9 sty 13:56
Ona : Mam rację ?
9 sty 13:57
J:
| | 1 | |
co ty za bzdury wypisujesz..? (2ex/2)' = 2*(ex/2)' = 2* |
| ex/2 = ex/2 .. |
| | 2 | |
9 sty 13:59