1 | ||
v' = [ln(x)]' = | ||
x |
1 | ||
**) = − | ||
x |
ln(x) | 4 − ln(x) | −ln(x) + 4 − ln(x) | 4 − 2ln(x) | |||||
*) = − | + | = | = | |||||
x | x | x | x |
4 − 2ln(x) | ||
y' = | ||
x |
z | ||
y' = | z = 4 − 2ln(x) t = x | |
t |
z | z't − zt' | |||
y'' = [ | ]' = | = ***) | ||
t | t2 |
2 | ||
z' = [4 − 2ln(x)]' = − | ||
x |
| −2 − 4 + 2ln(x) | 2ln(x) − 6 | |||||||||||||
***) = | = | = | |||||||||||||
x2 | x2 | x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |