Wyznaczyć prace która należy wykonać aby ciało o masie 100 kg...
Jacek: Wyznaczyć prace która należy wykonać aby ciało o masie 100 kg wciaganc po równi pochyłej o
długosci 2m i kącie nachylenia 300, jesli wspołczynnik tarcia wynosi 0,1.
cosα=cos300= √3/2
fT=0.1
T=ft*N N−sila nacisku
T=ft*m*g=0.1*100*10=100N
W= (m*g+T)*cosα*s −czy to jest poprawne?
I co dalej?
8 sty 22:14
Jacek: Pomoże ktoś?
8 sty 22:47
daras: W = Ep + Ts = mgs sin30o + mgsfcos30o = mgs(sin30o + fcos30o) ≈ 1150 J
9 sty 08:51
Jacek: Dzięki
9 sty 12:15