dfasd
DDD: Jak to impretować log
√32 2,25

? Nie rozumiem co oznacza ta potęga, bardzo pproszę o
pomoc
8 sty 20:29
DDD: log32 2,25 Miało być tak ... sorki
8 sty 20:30
PW: | | 9 | |
To jest trzecia potęga logarytmu o podstawie 2 z liczby |
| . |
| | 4 | |
8 sty 20:34
DDD: mozesz to roziwazac, bo dalej nie kumam ...
8 sty 20:39
PW: Nie wiem co to znaczy "roziwacac" i co to znaczy "nie kumam".
Napisz całe zadanie jakie miałeś rozwiązać, dokładnie jak było napisane na samym początku.
8 sty 20:48
PAWEŁ: Log 5 * log 20 * log2 2
8 sty 21:03
PAWEŁ: Tresc, rozwiaż...
8 sty 21:03
5-latek: inaczej
log5*log20*log2*log2=
Teraz log2=0,3
log10=1
z tego mozesz policzyc pozostale logarytmy czyli log5 i log20
8 sty 21:08
Eta:
A może tak miało być:
oblicz : log5*log20+log22
8 sty 21:11
PAWEŁ: a no tak, + Ma byc tak jak pisze Eta
8 sty 21:13
PAWEŁ: Ktoś się podejmie ?
8 sty 21:30
Eta:
log5*(log5+2log2)+log22= log25+2log5*log2+log22= (log5+log2)2= ...=1
8 sty 22:34
PW: No i jaki miało to związek z początkowym pytaniem?
8 sty 22:49