funkcja liniowa
Audrey: funkcja liniowa :
y=−2
8 sty 20:11
Eve: i co z nią?
8 sty 20:13
Audrey: narysowac wykres i te tabelke pomozesz / plisss
8 sty 20:14
5-latek:

czerwona linia to wykres y=−2
8 sty 20:14
Audrey: a tabelka jest potrzebna / czy nie
8 sty 20:15
458: Tutaj tabelka nie jest potrzebna, bo funkcja jest stała.
8 sty 20:17
Audrey: a jak będzie z x=3 ? tez tylko wykres bez tabelki
8 sty 20:17
Eve: po co? ∀x∊R y=−2
8 sty 20:17
Eve: x=3 to nie jest funkcja
8 sty 20:17
Audrey: yy ma byc y=3
8 sty 20:19
5-latek: Dlatego ze funkcja liniowa ma postac y=ax+b
8 sty 20:19
Eve: y=3 tak samo
8 sty 20:20
Audrey: czyli jak dasz rys plisss
8 sty 20:20