matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie prostej
sylwaa96:
Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez oś OX w punkcie 3 oraz zawierające punkt (−2 , 1)
8 sty 18:57
Eve:
y=ax+b 0=3a+b i 1=−2a+b
8 sty 19:01
sylwaa96:
dzięki
8 sty 19:02