jak to zrobic
seba: log3 243=
20 lis 20:54
Nestor:
35= 3*3*3*3*3= 243
log3243= 5 bo 35 = 243
20 lis 20:55
seba: skąd taki zapis
20 lis 20:57
Nestor:
Poczytaj o logarytmach i Ci się "rozjaśni"
20 lis 21:03
seba: jak to sie robi

?
20 lis 21:03
:(:(: log5x=3
log1381√2=
lobx2=13=
pomużcie
20 lis 21:10
Nestor:
log
ab = c to a
c = b −−−− to def. logarytmu
więc:
10 log
5x= 3 => 5
3= x => x = 5*5*5= 125
Pozostałe : najpierw porządnie zapisz , bo nie wiadomo o co chodzi
20 lis 21:17
Nestor:
pom
ó żcie


!
to pom
ożemy

!
20 lis 21:18
:(:(: jestem tu nowy nie wiem jak sie pisze
20 lis 21:20
:(:(: log1381√2=
logx2=13
20 lis 21:31
20 lis 21:58
:(:(: muszę mieć to na jutro pomóżcie
20 lis 23:16
kaz: | | 1 | |
logx2= |
| ⇔x=8 bo 813=3√8=2 |
| | 3 | |
20 lis 23:33