stereometria
Omega: Dany jest ostrosłup , którego podstawą jest romb ABCD , a wierzchołkiem punkt S. Wysokością
ostrosłupa jest odcinek SS' , gdzie S' jest punktem przecięcia przekątnych podstawy rombu .
Jeśli |AC|=8 , |BD|=4 , ∡|ACS| = 90stopni. Objętość tego ostrosłupa wynosi ?
8 sty 18:42
Eve:

czy to ma sens?
8 sty 18:50
dero2005:
narysuj rysunek, bo treść jest niejasna
8 sty 18:51
Proszę o pomoc: ja sama nie wiem

ale takie mam polecenie
8 sty 18:55
Proszę o pomoc:

H = SS'
8 sty 19:05
dero2005:
z tego rysunku nie wynika ile jest H
8 sty 19:13
Proszę o pomoc: w takim razie nie mam pojęcia
8 sty 19:16
Eve: le to sie kłóci z tym, że <ACS jest prosty

S' jest na podstawie
8 sty 19:17