udowodnij tożsamość
monbie: 1/ctg L2 * sin 2L=tg2 L* (1−cos 2 L)
20 lis 20:40
Nestor:
sin
2α+ cos
2α=1 => sin
2α= 1 −cos
2α
L= tg
2α*( 1 −cos
2α)
L=P
przy założeniu ,że sinα≠0 i cosα≠0
20 lis 20:47
Nestor:
kąty oznaczamy : α, β, γ, δ .. a nie "L"
20 lis 20:49
monbie: dziekuje
20 lis 20:53
edziaaa3: (cos3α− cosα) / (sin3α − sinα) =tgα
26 lut 19:03
edziaaa3: (cos3α− cosα) / (sin3α − sinα) =tgα
26 lut 19:06
edziaaa3: (cos3α− cosα) / (sin3α − sinα) =tgα udowodnij tożsamość
26 lut 19:06
lol749: tgα/tgα+ctgα=sin2α
4 kwi 17:13