Funkcja
Ewka: Rozważmy funkcje f(x)= − 3/x + 1. Podaj dziedzine, narysuj wykres, zbiór wartości, miejsca
zerowe,wartość najmniejszą i największą w dziedzinie, wartość najmniejszą i największą w
przedziale <−3,1> oraz określ monotoniczność.
8 sty 11:38
J:
..jakiś własny wkład ..?
8 sty 11:40
Ewka: Wiem , że można zrobić tabelkę i wyliczyć wartości dla y . Ale nie wychodzi mi z tego sensowny
wykres.. chyba robię coś źle
8 sty 11:43
Ewka:

wyszło mi teraz coś takiego .
D=(1,
∞) ?
miejsce zerowe =3 ?
8 sty 11:57
Janek191:
| | 3 | | − 3 | |
Tam jest : f(x) = − |
| + 1 czy f(x) = |
| ? |
| | x | | x + 1 | |
8 sty 12:09
Ewka: To pierwsze
8 sty 12:19