matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykazać, że dla liczb dodatnich a, b, c, takich że a^2 + b^2 = c^2 =1 zachodzi
Anka:
Wykazać, że dla liczb dodatnich a, b, c, takich że a
2
+ b
2
= c
2
=1 zachodzi nierówność
1
1
1
9
+
+
≥
3 + ab
3 + bc
3 + ac
10
7 sty 23:23
PW:
Pewnie ma być a
2
+b
2
+
c
2
= 1 ?
7 sty 23:49
5-latek:
I tak bywa . Zadnego zainteresowania
8 sty 15:30