wykres funkcji
ziomek: Jak narysować wykres takiej funkcji f(x)=|x−2| x2 − 4
7 sty 22:54
Metis: Zapisz porządnie z użyciem dużej literki U.
7 sty 23:03
8 sty 14:46
ziomek: Góra jest w wartości bezwzględnej
8 sty 14:47
8 sty 14:49
J:
...możesz wcześniej poskracać te ułamki ...
8 sty 14:51
J:
.. i nie zapomnij o dziedzinie ...
8 sty 14:53
ziomek: No tak zrobiłem ale nie umiem tego narysowac
8 sty 14:54
J:
| | 1 | |
co to za funkcja y = |
| ..? |
| | x+2 | |
8 sty 14:56
Dawid: | | 1 | |
Rysujesz wykres |
| i dalej chyba wiesz co potem  ? |
| | x | |
8 sty 14:58
ziomek: Przeauwam o wektor tak [−2,0]
8 sty 15:00
Dawid: Dokładnie
8 sty 15:00
ziomek: Tyle ze w Odpowiedziach wykres się zmienia od 2 do+∞ i nie wiem dlaczego
8 sty 15:03
J:
| | 1 | | 1 | |
.. bo wykres, to wykresy dwóch funkcji ... y = |
| dla x ≥ 2 oraz y = − |
|
|
| | x+2 | | x+2 | |
dla x < 2 ...
8 sty 15:05
ziomek: No tak dzięki wielkie
8 sty 15:07