Prosze o pomoc w rozwiązaniu mam jutro klasówkę i nie wiem jak się za to zabrać
Ola: Wiedząc ,że log7 2=a i log7 8=b oblicz log7 =16
7 sty 21:48
Ola: według jakiegoś wzoru to trzeba rozwiązać ?
7 sty 21:58
Eve: log72*8
7 sty 22:01
Ola: czyli dalej rozpisuje log7 2 + log7 8 ?
7 sty 22:14
Krystek: tak
7 sty 22:15
Ola: a jak wyliczyć log o podstawie z 7 z 2 ?
7 sty 22:17
Ola: czy moge to zostawić log7 2x8= log2 + log 7 8 ?
7 sty 22:27
Krystek: log7(16)=log72+log78=a+b i koniec zad
7 sty 22:31
Ola: dziękuję ślicznie , ja po prostu zawsze doszukuje się trudności w zadaniu nie wiedziałam ,że
to takie banalne sądziłam ,że trzeba wyliczać te logarytmy a nie zostawiać w takiej postaci
7 sty 22:34