Jak to obliczyć?
Maciej: Jak to obliczyć?
2(√2100−4)
7 sty 21:43
Maciej: przepraszam chodziło mi o:
2(√2200−4)
7 sty 21:44
Maciej: ?
7 sty 21:50
Dawid: Nic konkretnego z tego nie wyjdzie
7 sty 21:57
Maciej: Dobrze to ja przedstawie całą nierówność i poproszę o pomoc

możliwe, że gdzieś zrobiłem błąd
albo nie wiem...
Wykaż, że prawdziwa jest nierówność:
√2100−2+
√2100+2<2
51 / ()
2
2
100−2+2(
√2100−2)(
√2100+2)+2
100+2< 2
102
2
100+2(
√2200−4)+2
100<2
102
7 sty 22:02
Mila:
To pewnie część innego zadania?
7 sty 22:03
Maslanek: A 2*2100 to ile jest?
A 2102−2101?
A 2101:2?
Co jest większe? √2200−4 czy 2100?
7 sty 22:05
Maciej: 2*2100=2101
2101:2 = 2100
A 2102−2101 = 2
7 sty 22:16
Mila:
2*2100+2*√2200−4<2102 /:2⇔
2100+√2200−4<2101 /−2100
√2200−4<2101 −2100
√2200−4<2100*(2−1)⇔
√2200−4<2100=√2200 nierówność prawdziwa
7 sty 22:18
Maciej: Dziękuję
7 sty 22:29
Mila:
7 sty 23:25