matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanko z wzorami rekurencyjnymi
Maturzysta 2015:
Wyznacz rekurencyjne określenie ciągu: a
n
=2
n
i a
n
=
1
n
i a
n
=1+4+9+....+n
2
7 sty 21:29
Maturzysta 2015:
Z góry Dziękuje za pomoc
7 sty 21:29