matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
oleczek:
proszę o pomoc − obliczyć pochodną: y=4*
√
x
*x
6
20 lis 20:11
Nestor:
√
x
*x
6
= x
6
1
2
y
'
= 4*6
1
2
*x
5
1
2
=26 *x
11
2
=26*x
5
*
√
x
20 lis 20:35