Pochodne niewłaściwe
riv: Zbadać z definicji czy podane funkcje mają pochodne niewłaściwe w punkcie x0=0
f(x)=3− pierwiastek 5 stopnia stopnia z x
i tutaj trochę ogłupiałem, bo nie wiem czy liczyć pochodne jednostronne, czy tylko pochodną, a
gdzieś jeszcze widziałem jak ktoś przechodził w pewnym momencie po podstawieniu do wzoru na
pochodną, na granice jednostronne
7 sty 20:50
Mila:
| | 5√h | | h | |
=limh→0 |
| =limh→0 |
| =∞ |
| | h | | h*5√h4 | |
7 sty 21:03
riv: Jesteś nieoceniona. Dziękuje
7 sty 21:09
Mila:
7 sty 21:10
riv: Tylko w jaki sposób został zapisany licznik w ostatnim równaniu?
7 sty 21:30
riv: wiem, że h/1 daje nieskończoność, ale tutaj nie rozumiem jak do tego doszło
7 sty 22:03