dana jest funkcja y=-x^2+6x
Mosia: Proszę o pomoc, nie kumam
dana jest funkcja y=−x2+6x wyznacz
a) miejsce zerowe
b) współrzędne wierzchołka
c) punkty w których funkcja przyjmuje wartość 5
d) wartość dla argumentu 3√5
e) narysuj wykres tej funkcji
f) opisz jej własności
7 sty 20:28
Janek191:
To są elementarne wiadomości dot. funkcji kwadratowych .
Kliknij po lewej stronie na : funkcja kwadratowa
7 sty 20:30
Eve:
a) x(x+6)− widać m0
b) na to są odp wzory, znajdź i oblicz
c)y=5⇒x2+6x=5 licz
d)y=−(3√5)2+6*3√5 − licz
e)zrób sobie tabelke
f)mając wykres napisz co widzisz
7 sty 20:31