działania na potęgach??
michelos: jak to obliczyć

a)
b)
20 lis 19:42
Godzio: pierwsze: 416 PRZED NAWIAS I SKROCIC z 412
drugie:
4910=720 i w liczniku wyciagnac 719 przed nawias
20 lis 19:50
Nestor:
| 416(4+1) | |
| = 44*5=.256*5=.......
|
| 412 | |
| 719(72−1) | | 719*48 | | 48 | |
| = |
| = |
| =.... |
| (72)10 | | 720 | | 7 | |
20 lis 19:52
michelos: a wtym drugim nie powinno byc ta 7 co jest przed nawiasem pomnozona przez ten nawias
20 lis 20:10
michelos: a wtym drugim nie powinno byc ta 7 co jest przed nawiasem pomnozona przez ten nawias
20 lis 20:10