matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg o wyrazie ogólnym..
yyy:
n
2
Ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=
(n−2)!
n!
A jest rozbieżny do
∞
B jest zbieżny do 1/2 C jest zbieżny do 0 D nie ma granicy
7 sty 19:17
===:
(n−2)!*n!
a
n
=
=... i wszystko jasne −
n!*2!*(n−2)!
7 sty 19:26
yyy:
Aaaaa! czyli
1
2
?
7 sty 19:32