matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prostopadloscian
Adee:
Pola powierzchni trzech sąsiednich ścian prostopadłościanu wynoszą: 12cm
2
;15cm
2
;20cm
2
. Oblicz jego objętość.
7 sty 19:12
dero2005:
ab = 12 ac = 15 bc = 20 a = 3 b = 4 c = 5 V = abc =
7 sty 19:45