Prosze pomóżcie :c
Chomix: HELP !
naszkicuj wykres funkcji g opisanej wzorem g(x)=x2 −9
podaj dziedzine funkcji
2 podaj miejsce zerowe
3 podaj wartosc funkcji dla argumentu 5
4 podaj argument funkcji dla ktorego funkcja przyjmuje wartosc 8
5 podaj zbiór argumentow dla ktorych
g(x)≤5
6 Podaj wzór funkcji otrzymanej w wyniku porzesuniecia funkcji g o wektor u→ [−7,6]
7 podaj wzór funkcji otrzymanej symetrii wzgledem osi X
8 podaj wzór funkcji otrzymanej symetrii wzgledem osi Y
7 sty 18:00
Eve:
df=R
(x+3)(x−3) − widać miejsca zerowe
g(5)=?
8=x2−9
x2−9≤5
7 sty 18:03
5-latek:

I po co masz sie meczyc . Masz wykres
7 sty 18:08
Chomix: Możesz dokładniej bo nie wiem xd
7 sty 18:09
ChomiX: Czy może ktoś mi podać same wyniki? Siedzę nad tym zadaniem od wczoraj i nic nie zrobiłem... co
chwile inne wyniki mi wychodzą... Proszę i pomoc

!
8 sty 11:42