z góry dziekuje
| a√3 | ||
a+ | =100
| |
| 2 |
| 200 | 200−200√3 | |||
a= | = | =−100+100√3
| ||
| 1+√3 | −2 |
| a2√3 | 10000√3−60000+30000√3 | 40000√3−60000 | ||||
P= | = | = | =
| |||
| 4 | 4 | 4 |
jak sie pisze te pierwiaski i kwadraty tutaj


| 200 | 400−200√3 | |||
a= | = | =400−200√3
| ||
| 2+√3 | 1 |
| a2√3 | 1600√3−4800+12000√3 | 13600√3−4800 | ||||
P= | = | = | =3400√3−1200 | |||
| 4 | 4 | 4 |
| 2 | ||
a= | usuwamy niewymiernosc
| |
| 2+√3 |
| 4−2√3 | ||
a=U{2(2−√3}{(2+√3)(2−√3)= | =4−2√3
| |
| 1 |
| a2√3 | (16−16√3+12)√3 | 16√3−48+12√3 | 28√3−48 | |||||
P= | = | = | = | =7√3−12 m2 | ||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |
| 2(2−√3 | ||
a= | pierwsze przejscie | |
| (2+√3)(2−√3) |
a jeszcze jedno co to jest to U
https://matematykaszkolna.pl/forum/przyklady8.html tu masz jak sie rozpisuje
| 1 | ||
U {1}{1} bez spacji to : | | |
| 1 |
super że ktos mi pomógł