matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
niki:
Rozwiąż równanie tgx +
1
tgx
=
2
sinx
7 sty 16:36
Bogdan:
sinx
1
cosx
Skorzystaj z tożsamości: tgx =
oraz
= ctgx =
cosx
tgx
sinx
7 sty 16:38
Eve:
sin
cos
2
+
=
cos
sin
sin
wspólny mianownik, w liczniku jedynka i dalej proste
7 sty 16:39