matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz największą wartość funkcji określonej wzorem
Mic:
y =1/6(1+3 cos(x)
2
)
7 sty 12:47
J:
.. a jaką największą wartość osiąga cos(x)
2
...?
7 sty 12:49
Mic:
1
7 sty 12:52
J:
1
y
max
=
(1 + 3*1) = ...
6
7 sty 12:59
Mic:
Dzięki
7 sty 13:07