| x8 | ||
∫ | ||
| 5x2 + 2 |
| x6 | 2x4 | 4x2 | 8 | 16 | ||||||
= | − | + | − | i reszta | ||||||
| 5 | 25 | 125 | 625 | 625 |
| x6 | 2x4 | 4x2 | 8 | |||||
x8: (5x2+2)= | − | + | − | |||||
| 5 | 25 | 125 | 125 |
| 16 | ||
−(−8x2125 )− | ) | |
| 125 |
| 16 | ||
) reszta | ||
| 125 |
| x8 | x6 | 2x4 | 4x2 | 8 | 16125 | ||||||
= | − | + | − | + | |||||||
| 5x2+2 | 5 | 25 | 125 | 125 | 5x2+2 |
| 4x4 | ||
a czemu ty później | dzielisz przez 2, a nie 5x2 ? | |
| 25 |
| x6 | 2x4 | 4x2 | 8 | ||||
− | + | − | |||||
| 5 | 25 | 125 | 625 |
| 2x6 | ||
−(x8+ | ) | |
| 5 |
| 2x6 | 2x6 | 1 | 2x4 | |||||
− | [− | )* | =− | ] | ||||
| 5 | 5 | 5x2 | 25 |
| 2x6 | 4x4 | |||
−(− | − | ) | ||
| 5 | 25 |
| 4x4 | 4x4 | 1 | 4x2 | |||||
[ | * | = | ] | |||||
| 25 | 25 | 5x2 | 125 |
| 4x4 | 8x2 | |||
−( | + | ) | ||
| 25 | 125 |
| 8x2 | 8x2 | 1 | 8 | |||||
− | [ − | * | =− | ] | ||||
| 125 | 12 | 5x2 | 625 |
| 8x2 | 16 | |||
−( − | − | |||
| 125 | 625 |
| 16 | ||
reszta | ||
| 625 |
| x8 | x6 | 2x4 | 4x2 | 8 |
| ||||||||||||
= | − | + | − | + | |||||||||||||
| 5x2+2 | 5 | 25 | 125 | 625 | 5x2+2 |