Zapisz w najprostrzej postaci.BLagam pomozcie
Kasia: (3+a)(3−a)(9+a2)3*(3−a)2*(3+a)2
20 lis 15:01
mi: czy tam "*" oznacza mnożenie?
20 lis 15:11
Kasia: tak
20 lis 15:12
Kasia: pomozesz?
20 lis 15:13
mi: (9−a2)(729+243a2+27a4+a6)(9−6a−a2)(9+6a+a2)
20 lis 15:18
mi: musisz to wymnożyć i już
20 lis 15:18
Godzio: (9−a2)(9+a2) (9+a2)(9+a2)*(9−a2)(9−a2)=(81−a4)*(81−a4)*(81−a4)=(81−a4)3 to juz sama
przemnoz
(a−b)3=a3−3a2b+3ab2−b3
20 lis 15:20
Kasia: ale to mialo byc zapisane w najprostrzej postaci to tak

?
20 lis 15:47
20 lis 15:49
Godzio: sprowadzilem to do najprostszej postaci wiec to juz jest wynik skoro nie masz wymnazac
20 lis 15:50
Godzio: jesli nie rozumiesz skad to sie wzielo to Ci rozpisze
20 lis 15:52