matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązać za pomoca Hospitala
emss:
rozwiązać za pomocą Hospitala:
ln cos(5x)
lim
x−>0
=
sin
25
(x)
niestety dochodzę do momentu
−5tg(5x)
25
−
cos
2
(5x)
lim
x−>0
=
=
25sin
24
(x) cos(x)
...
6 sty 21:11