procenty
dipsi: Pewien prostokąt zmniejszono tak ze jego pole p zmniejszyło się o 10%, a powstałą figurę
zmniejszono z kolei tak, że jej pole zmalało o 30% i ostatecznie otrzymano prostokąt o
wymiarach 9cm i 7cm.
Oblicz o ile procent zmniejszyło sie pole P, Oblicz pole P.
6 sty 20:25
Eve: a1b1=ab−0,1ab
a2b2=a1b1−0,3a1b1
a2=9,b2=7
wróć z obliczeniami
6 sty 20:28
dipsi: to jest zle
6 sty 20:35
Eve: a co jest źle?
6 sty 20:40
Eve: chyba, że za drugim razem pole wyjściowego zmalało, to a2b2=ab−0,3ab
6 sty 20:42