matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równania
olaa:
Cześć ! Jak rozwiązać równanie (x−1)x
2
−2x(x−1)+(x−1)=0
?
6 sty 20:02
kyrtap:
(x−1)(x
2
−2x+1) = 0 (x−1)(x−1)
2
=0 (x−1)
3
= 0 x−1 = 0 x=1
6 sty 20:04
olaa:
dziękuję bardzo ! : ))
6 sty 20:09