Równania- rozwiąż równania
Sikorka: Zad. 74
Rozwiąż równanie:
a)x
2=8x
b)
23x
2=
12
c)x
2+9=6x
d)4x−4x
2=1
e)4x
2+6x−10=0
f)−3x
2+4x+1=0
Baaardzo prosze o pomoc
6 sty 19:05
Bogdan:
proszę bardzo, tu jest pomoc, wystarczy kliknąć
1678
6 sty 19:09
Eve:
a) przenieś 8x na lewo, wyłącz x przed nawias i gotowe
b) podziel przez 2/3, oblicz pierwiastek
c)przenieś 6x na lewo, zastosuj wzór (a−b)2
d)przenieś 1 na lewo i jak w c
e) 2 przed nawias i Δ
f) Δ
6 sty 19:12
Meduza: Dziękuję serdecznie
6 sty 19:45
Eve:
6 sty 19:54