6 sty 18:32
Blue: Mila jesteś na forum ? Albo Eta ?
6 sty 19:59
Kacper:
Zadanie 11 ok.
Zadanie 12 znowu robisz źle! (brak komentarza) − coś nie bardzo rozumiesz przeprowadzanie
dowodów.
6 sty 20:30
Kacper:
Do wykresu dorysuj asymptotę.
6 sty 20:33
Kacper:
Zadanie 17 ok, ale znowu brak słów i muszę się domyślać czemu w danym momencie liczysz to, a
nie tamto.
6 sty 20:35
Mila:

16)
g(x)=log
2(x)→T
[−3,0]⇔
h(x)=log2(x+3)→T
[0,−1]⇔
s(x)=log2(x+3)−1⇒
Symetria OX dla y<0⇒
f(x)=|log2(x+3)−1|
6 sty 20:45
Blue: Dlaczego 12 jest źle
6 sty 20:53
Eta:
12/
Masz dojść od lewej strony do prawej lub odwrotnie
| | 1 | | 2−sin2(2x) | |
L= (sin2x+cos2x)2−2sin2x*cos2x= 1− |
| sin2(2x)= |
| = P |
| | 2 | | 2 | |
6 sty 21:04
Mila:
12)
L=sin
4x+cos
4x=(sin
2x+cos
2x)
2−2*sin
2x*cos
2x=
| | 1 | | 1 | | 2−sin2(2x) | |
=1−2*(sinx*cosx)2=1−2*[ |
| sin(2x)]2=1−2* |
| sin2(2x)= |
| =P |
| | 2 | | 4 | | 2 | |
cnw
6 sty 21:06
Blue: Aha, czyli to nie może być tak robione.... Ale szczerze mówiąc, to i tak widać, że to to samo
przez to, co ja zrobiłam...
6 sty 21:51
kyrtap: Takie dowody musisz robić tak jak piszą wyżej eksperci
6 sty 21:54
kyrtap: i pamiętaj o założeniach tutaj
6 sty 21:55
kyrtap: przynajmniej ja jak nie napisałem założeń jeśli chodzi o wykazywanie tożsamości miałem ucinane
punkty
6 sty 21:57