Doprowadź do najprostszej postaci.
Sebastian: Doprowadź do najprostszej postaci.
Próbowałem ale za nic nie wychodzi
6 sty 18:19
3Silnia&6: | k−1 | | 2k | | 2 | |
| * |
| = |
| |
| k(k+1) | | (k−1)(k+1) | | (k+1)2 | |
6 sty 18:21
asia: o ile pomiędzy jest mnożenie to chyba tak ma być:
| (k−1)(2k) | | 2k2−2k | |
| = |
| = |
| k(k+1)(k+1)(k−1) | | k(k+1)(k+1)(k−1) | |
| 2k(k−1) | | 2 | |
| = |
| |
| k(k+1)(k+1)(k−1) | | (k+1)(k+1) | |
6 sty 18:27
Sebastian: Ojej to było takie proste, aż mi wsytd... Dziękuję bardzo za rozwiązanie!
6 sty 18:27