Dla jakich wartości parametru a równanie na rozwiązania
Dominika: f (x) = 1/(|2−cosx|)
a drugi przykład:
f (x) = 1/(2−|cosx|)
Proszę o pomooooc
Nie mam pojęcia jak się Za to zabrać
6 sty 17:36
3Silnia&6: gdzie ten parametr a ?
6 sty 18:01
Dominika: Czemu nikt mi nie chce pomóc?

/
6 sty 18:06
Dominika: f (x) = a
6 sty 18:06
Dominika: Musze to jakoś przekształcić by z prostszej postaci narysować wykres i z niego odczytać
parametr
6 sty 18:08
3Silnia&6: f(x) = a ,wiec a to zbior wartosci funkcji f
ZW|cos x| − [0,1]
| | 1 | |
dla cos x = 1 f(x) = |
| = 1 |
| | 1 | |
ZW = [1/2 , 1]
6 sty 18:13
3Silnia&6: lcos xl = t , t∊[0,1]
| | 1 | |
f(t) = |
| − narysuj wykres w dziedzinie i odczytaj zbior wartosci. |
| | 2−t | |
6 sty 18:17
Dominika: Dziękkkki
6 sty 18:21