matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zapis
Klaudia:
Niech X:={f: [0,1] →R : f(0) = 0, f(1) = 1 oraz f jest niemalejąca}. Zdefiniujmy F: X →R wzorem F(f) = f(
1
2
) To są dane do zadania. Nie mogę zrobić zadań bo nie rozumiem tego zapisu a dokładnie co to znaczy F(f)?
6 sty 16:58