matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f
Zenek:
Funkcja f dana jest wzorem f(x)=|x−3|+2. jakim procentem liczby f(3) jest liczba f(−23)?
6 sty 14:58
Eve:
podstaw i licz
6 sty 15:02
Janek191:
f( 3) = I 3 − 3 I + 2 = 2 f( − 23) = I − 23 − 3 I + 2 = 26 + 2 = 28
6 sty 15:05