matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz przyblizona wartosc logarytmu jezeli log 5 = 0,7
Ala:
log 50 =
6 sty 14:16
Maslanek:
log50=log5+log10=log5+log5+log2=2log5+log2
6 sty 14:17
J:
log50 = log(5*10) = log5 + log10 = 0,7 + 1 = 1,7
6 sty 14:17
Melka:
Log0,05
7 mar 19:23