pochodna
matematyk: Pochodna : (czy na pewno dobrze obliczona)
| | x | | 1 | | x | | 1 | |
(arctg |
| )' = |
| ( |
| )' = |
| |
| | √1−x2 | | | | √1−x2 | | | |
| | (x)'√1−x2 − x (√1−x2)' | | 1 | |
* |
| = |
| * |
| | (1−x2)2 | | | |
| | x | |
| = (1−x2) *(− |
| ) = |
| (1−x2)2 | | 2(1−x2)2 | |
6 sty 12:02
Gray: Źle: (√1−x2)2≠ (1−x2)2.
6 sty 12:12
matematyk:
6 sty 12:13
matematyk: I1−x
2I
6 sty 12:13
Gray: 1−x2
6 sty 12:15
matematyk: spoko widzę
6 sty 12:16
matematyk: | | 1 | |
czyli wynik końcowy to − |
| x? |
| | 2 | |
6 sty 12:49
matematyk:
6 sty 13:00
Gray: | | −x | |
Nie, bo to nie jedyny błąd: (√1−x2)' = |
| |
| | √1−x2 | |
6 sty 13:05
matematyk: jeszcze jakieś błędy
6 sty 13:47
matematyk: czyli wynik to x
2 tak

6 sty 14:39
6 sty 14:47