matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak powstały takie rozwiązania??
sata17:
Równanie: y
1
(h−y
1
)=y
2
(h−y
2
) Odp: y
1
=y
2
oraz y
2
=h−y
1
6 sty 10:35
Eve:
po wykonaniu działań i pogrupowaniu odpowiednich wyrazów y
1
−y
2
się skróci, jeśli nie ma założeń na y
1
i y
2
6 sty 12:30