rownania
Malwina xxx: Rozwiaz rownanie : −8/2−x=3
6 sty 08:51
Krystek: Zapisz czytelnie!
6 sty 08:52
Malwina xxx: −8 kreska ulam.2−x = 3
6 sty 08:55
Krystek: | −8 | |
| =3 D=R/{2} i mnożysz przez (2−x) |
| 2−x | |
6 sty 09:19
Malwina xxx: D=R/{2}? dokladnie co mam zrobic?
6 sty 13:00
Eve: musisz założyć, że x≠2, czyli wyznaczyć dziedzinę
6 sty 13:13
Malwina xxx: a jak to zrobic
6 sty 13:48
6 sty 13:51
Eve: −8=3(2−x) dalej juz banał
6 sty 15:18
Malwina xxx: −8=3(2−x)
−8=6−3x
3x=6+8
3x=14/3
x=4,6
dobrze?
6 sty 15:25
Eve: nie, zostawiasz 14/3, tego sie nie da zamienić na uł. dziesiętny
6 sty 15:27
marcin: Da się

4,(6).
6 sty 15:28
6 sty 15:29
Eve: a co to za rozwiązanie równania, nie mąć w głowie
6 sty 15:29
6 sty 15:29
Malwina xxx: ej to jak wkonca ma byc? bo tam jest 14 : 3, a to jest 4.6 a eve napisalas ze mam zostawic
14/3
6 sty 15:33
Eve: albo 14/3 albo 4 i 2/3
6 sty 15:34