matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Metoda Gaussa
Olaa:
Mam to zadanie rozwiązać metodą eliminacji Gaussa, próbowałam 3 razy i nie wychodzi nie wiem jak sprowadzić ostanią kolumnę by na koncu była 1 ktoś może pomóc? x+2y+3z=6 2x+3y−z=4 3x+y−4z=0
6 sty 01:17
yoWhatUp?:
tak
6 sty 01:20