Rachunek prawdopodobieństwa
ienno: Oblicz prawdopodobieństwo tego, że suma oczek otrzymanych w trzech rzutach kostką jest równa
10, jeśli w dwóch pierwszych rzutach wypadły parzyste liczby oczek.
Proszę o pomoc.
6 sty 01:08
Janek191:
I Ω I = 6
3 = 216
A = { (2;2;6),(2;4;4),(2;6;2),(4;2;4),(4;4;2),(6;2;2)}
I A I = 6
więc
6 sty 07:10
ienno: Jak liczyłam wcześniej to wyszło mi tak samo, ale odpowiedź w podręczniku to 19
6 sty 12:23
ienno: ma ktoś pomysł jak to zrobić, aby wyszedł poprawny wynik? czy może w podręczniku jest błąd?
6 sty 13:31