.
madzia: Kąt α jest ostry i cos α = 3/4 . Wtedy sinα jest równy :
5 sty 20:51
Eve: √1−cos2α
5 sty 20:52
5 sty 20:53
madzia: jak to zrobić ?
5 sty 20:57
Eve: przecież ci napisałam
5 sty 20:58
52: Witam.
Kłaniam się nisko.
Nazywają mnie jedynką trygonometryczną.
Mam postać sin
2α+cos
2α=1
Wstawmy cosinusa którego mamy danego...
Takie przykładowo mam zastosowanie..
Radził/abym zapamiętać mnie i przypomnieć sobie o mnie kiedy będzie taka potrzeba...
====================================================================
Jupi, zaczynam świrować...Oj źle się dzieje ....
5 sty 20:59
Eve:
5 sty 21:00
===:
... masz rację
madzia ... nie lubimy jedynek (nawet trygonometrycznych)
WOLIMY TRÓJKĄCIKI −
5 sty 21:02
52: Widzę że nie tylko ja mam "inny" nastrój
5 sty 21:04
5-latek: | | 7 | | √7 | | √7 | |
No to jeszcze lyzke dziekciu do tego sin2α= |
| to sin= |
| lub sinα − |
| |
| | 16 | | 4 | | 4 | |
A wiec czy dobrze wybralismy?
5 sty 21:08
madzia: oczywiscie
5 sty 21:08
5-latek: Dlaczego ? MOglismy sie pomylic
5 sty 21:10
Eve: α jest na ostro
5 sty 21:12
5-latek: A ja myslalem ze co innego jest na ostro
5 sty 21:14
52: na ostro są potrawy
5 sty 22:20