równanie
Frost:
(x2+12)cos2x * (x2+12)sin2x=1
na razie próbowałem robić coś z cos2x+sin2x=0 ale wychodzą
mi rozwiązania ctgx=√2+1 lub ctgx=1−√2
5 sty 20:40
niechciany: | | π | |
cos2x + sin2x = √2sin(2x + |
| ) |
| | 4 | |
5 sty 20:43
===:
jakaś tam liczba ... do jakiejś tam potęgi ....daje 1
to

?
5 sty 20:43
Frost: ja 1 zapisałem jako
(x2+12)0
5 sty 21:03
Eve: i co dalej z tym zrobisz, jak masz 2 wykładniki? 0 i poprzedni
5 sty 21:05
===:
albo

? −
5 sty 21:07
Frost: właśnie z tego wychodzą mi 2 rozwiązania z ctg których nie rozwiążę.
5 sty 21:08